Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle

Seuraavana arkipäivänä kolaristani eli viime viikon keskiviikkona Passatin kuljettaja soitti jo aamupäivällä ja kertoi, että vakuutusasia on vireillä, joten ajoin heti töiden jälkeen poloisen Poloni Jyväskylän autotarvikkeen peltikorjaamolle. Korjaamo oli vähän outo, sillä käveltyäni sisään "töiden vastaanotto" -ovesta päädyin autoja täynnä olevaan halliin, jossa ei näkynyt mitään toimiston tapaistakaan. Vähän aikaa ympärilleni pälyiltyäni huomasin, että toimisto onkin yläkerrassa, mutta yksi auto oli pysäköity melkein portaiden eteen, joten en huomannut sitä heti. Pujottelin autojen välistä tieni yläkertaan, josta näki hyvin koko hallin. Niin monta hyvää autoa rutussa...! Bongasin sieltä sievän punaisen Polonkin.

Korjaamon mies ei voinut antaa minulle vielä arviota kauanko Poloinen huollossa viipyisi, sillä heillä oli nyt kovasti ruuhkaa. Kaikki korjattavat autot eivät kuulemma mahtuneet edes halliin, mikä oli ilmeisesti melko poikkeuksellista.

Parin päivän päästä korjaamolta soitettiin ja kerrottiin, että Polo saataisiin korjattua 1-2 viikossa. Korjauslista oli seuraava:
Lisäksi mies sanoi että heiltä ei saa samanlaisia koristekapseleita mitä minulla on ja kysyi että haluanko uudet tavalliset tilalle. Kerroin että omani ovat Biltemasta, joten lupasivat käydä hakemassa sieltä samanlaiset. Eihän minulle nyt kelpaa mitkään tavalliset, sillä minulla on jo yhdet sellaiset varastossa.

Vuokra-autoa hankkimaan

Kun on syytön osapuoli kolarissa, vastapuolen vakuutusyhtiö korvaa sijaisauton vuokrasta 94%, jolloin itselle maksettavaksi jää vain 6%. Vaikka 6% vuokrahinnasta ei ole rahana hirveän paljon, tuntuu silti tyhmältä joutua itse maksamaan osa vuokrahinnasta, kun ei kuitenkaan ole mitenkään vaikuttanut siihen, että vuokra-auton joutuu ottamaan käyttöön. Tämä omavastuuosuus perustellaan sillä, että se olisi kutakuinkin sama summa, kuin mitä omastakin autosta olisi ylläpitokustannuksia vuokra-ajalta. Kuluminen, huollot ja niin pois päin. Jotta sijaisauton voi saada, täytyy vastapuolen vakuutusyhtiöön toimittaa käyttötarveselvitys, jossa selitetään miksi auto on välttämätön. Ilmeisesti sijaisauton saaminen on aika automaattista, vaikka netissä törmäsinkin yhteen tapaukseen, jossa auton saaminen oli evätty.

Päästyäni keskiviikkona kotiin soitin vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöön ja tiedustelin, olisiko mahdollista saada sijaisautoa käyttöön. Pelkäsin vähän että vakuutusyhtiö on sitä mieltä, että voin aivan hyvin mennä töihin linja-autollakin, mutta onneksi ei. If:in nainen kysyi toki, että pääsenkö töihin julkisilla, mutta sanoin että aika heikosti ja minulla on auto tasan sitä varten että pääsen töihin. Sain luvan vuokrata pienimmän eli A-luokan auton, joka vastaa oman autoni kokoluokkaa. Luvan hankkiminen hoitui täysin puhelimitse, mikä oli tosi hyvä, sillä näin ei tarvinnut odotella ylimääräistä että postissa tulisi kirjallinen lupalappu.

Alunperin meinasin vuokrata auton VW-liikkeen kanssa yhteistyössä toimivalta Europcarilta. Työkaverillani sattui kuitenkin olemaan Avis-vuokraamolla kaveri, joka lupasi vuokrata minulle auton ilman 6% omavastuuta, kunhan vaan hoidan itse käyttötarveselvityksen. Tosi hyvä tuuri että satuin ottamaan vuokraamisen puheeksi, sillä nyt sain tosiaan vuokra-auton käyttööni ilmaiseksi.

Työkaverini tähdensi kaverilleen, että mulle pitää vuokrata hauska auto. Pakkasten takia autot olivat kuitenkin tosi vähissä vuokraamosta ja ilmeisesti hauskoja autoja ei ollut tarjolla. Saamani auto oli nimittäin ihan tavallinen, mutta kumminkin hyvä ajettava: Volkswagen Polo. Täytyy myöntää että olin ehkä hieman pettynyt, sillä olisin mielelläni kokeillut jotain muutakin autoa kuin samanlaista, mikä minulla itselläni on.

Auton minulle toimittanut vuokraamon työntekijä kertoi, että vapaana olisi ollut myös A-sarjan Mercedes-Benz, mutta asiakkaat eivät ole oikein tykänneet siitä, joten hän ei halunnut tuoda sitä "pomon kaverille". A-mersun on valitettu olevan talvella varsin kylmä ja jotkut asiakkaat ovat kuulemma jopa tuoneet sen takaisin kesken vuokrakauden vaihtaakseen johonkin parempaan...

Saamani Polo on ollut tosi hyvä ja siirtyminen siihen ei tuntunut missään, sillä se on tosi samanlainen käsitellä kuin oma Poloni. Auto on tosi uusi; rekisteröity vasta viime syksynä ja ajettukin alle 4000 km. Uuden auton tuoksukin on vielä tallella. Lisää raporttia kirjoitan myöhemmin.

Uudessa Polossa on nätimmän näköiset valojen umpiot kuin omassani.

Tunnisteet: , , , , ,